Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke stage

Reddingsbrigade De Streek heeft verschillende mogelijkheden om Maatschappelijke Stage te lopen. Omdat de meeste activiteiten een zekere mate van opleiding vereisen is het aanbod uitsluitend voor leden. Wij zijn aangemeld bij de Vrijwilligerscentrale en erkent als stage-instelling. Marleen Kunst coördineert de Maatschappelijke Stage voor leden van De Streek.

WAT KUNNEN WIJ BIEDEN?

Zwemvierdaagse in Zwembad De Kloet
De Zwemvierdaagse is een leuke manier om Maatschappelijke Stage te doen. Tijdens de zwemvierdaagse word je ingezet als spelleider, hulp bij het inschrijven, het schenken van koffie/limonade, of bij de activiteiten in de sporthal op vrijdag. Het aantal stageplaatsen is beperkt dus geef je snel op. Bij veel belangstelling kan het zijn dat je niet alle opgegeven uren ingedeeld kan worden. De Zwemvierdaagse wordt elk jaar gehouden in september. De stage-uren zijn van 16.00-18.00 uur en 18.00-20.00 uur. Als je 2 blokken achter elkaar ingedeeld bent is er een warme maaltijd voor je. Vrijdag zijn de activiteiten in de sporthal van 13.00-19.30 uur en daarna opruimen en gezellige nazit. Bij binnenkomst én bij vertrek meld je je bij de bedrijfsleider van het zwembad of zijn plaatsvervanger. Voor iedere medewerker is er een T-shirt. De stage-rapporten worden dit jaar afgetekend door Cas Boukens. Het aftekenen moet binnen 2 weken na de zwemvierdaagse plaats vinden, tijdens de trainingsuren op zaterdag van 16.00 tot 18.30 uur. Marleen coördineert de stage-lopers ( marleenkunst@rbdestreek.nl) en Cas maakt het schema voor alle vrijwilligers namens de Reddingsbrigade ( casboukens@rbdestreek.nl). Geef bij opgave bij aan dat het om maatschappelijke stage gaat.

Promotionele activiteiten

Regelmatig promoot de reddingsbrigade met een informatiestand of anderszins. Voorbeelden zijn de Open Dag Waterrecreatie, de Zwemvierdaagse-vrijdag en de Westfriese Waterweken. Geef van te voren aan dat het om een maatschappelijke stage gaat. Degene die de promotionele activiteit organiseert, zal je verwijzen naar degene die de maatschappelijke stage af kan tekenen. Neem daarom ruim van te voren, minimaal 2 weken voor de activiteit, contact op met de organisatoren.

Bewakingen

Voorbeelden van beveiligingen zijn de Open Dag Waterrecreatie, de Sint Nicolaasintocht en de SOS-Survivalrun. De meeste beveiligingen vereisen minimaal LifeSaver 1 en/of een module Waterhulpverlening (voorheen Varend Redden). Of je daadwerkelijk maatschappelijke stage kunt lopen, bespreek je minimaal 2 weken van te voren met Peter Smit. Maximaal 2 weken na de stage laat je ook door hem de stage aftekenen. Alle uren van de bewaking tellen mee, dus ook het opbouwen en opruimen. Tijdens de beveiliging verwachten we uiteraard wel voldoende inzet.

VOORWAARDEN

Om te voldoen aan onze voorwaarden willen wij ruim van tevoren van je weten dat maatschappelijke stage wilt lopen. Je krijgt dan voorrang bij de indeling. Omdat het verschillende evenementen zijn, en wellicht ook een andere stagebegeleider, loop je stage per evenement en laat ook per evenement aftekenen. Vooraf heb je het stagecontract en stagelogboek via school geregeld en ingevuld. Tijdens de stageperiode word je beoordeeld en de stagebegeleider zal overleg hebben over je verrichtingen. Na je stage vul je zo volledig mogelijk je logboek in. Binnen 2 weken na de stageperiode laat je tijdens de training op zaterdag je logboek controleren en aftekenen door je begeleider.

Bij het invullen van het contract:
– Stage-instelling: RB DE STREEK
– soort instelling: REDDINGSBRIGADE
– stagebegeleider: de naam van de leider van het evenement of commandant van de bewaking (als je dit niet zeker weet, laat dit dan nog even open).

Wij vinden het erg leuk als je stage wilt lopen bij Reddingsbrigade De Streek en dat je op deze manier je hobby voor school kan gebruiken. Je leert omgaan met mensen, organisatie en maakt van alles mee. Omdat het erg lijkt op je reddingsbrigade-opleiding verwachten we dat je met weinig uitleg redelijk zelfstandig kan werken.

VEEL SUCCES (en plezier) bij je stage bij Reddingsbrigade De Streek!