Mond-op-mond beademing

Mond-op-mond beademing kan het laatste reddingsmiddel zijn om iemand die ongelukkig in het water is gekomen, en zelf niet meer adem haalt, in leven te houden. Wij vinden dit zo’n belangrijk onderdeel van het zwemmend redden dat wij zelf beademingspoppen hebben aangeschaft en er ook met de allerkleinste reddertjes mee oefenen.

Elk jaar zullen de zwemmende leden in februari met hun eigen groep oefenen met deze beademingspoppen. Indeling volgt.

Leden uit het eerste uur (groep 1 t/m xx, van 16.00 uur tot 16.50 uur), hebben direct na hun zwemtraining de mond-op-mond beademing en blijven dus langer in de Kloet (tot 17.40 uur). Kleed je snel om, want we willen direct beginnen.

Leden uit het tweede uur (vanaf groep xx, van 16.50 tot 17.40 uur), hebben hun mond-op-mond beademing in het eerste uur en worden dus al om 16.00 uur in de Kloet verwacht. Na de MOM-beademing is gewoon de zwemtraining.

Als je op de bovengenoemde datum niet aanwezig kunt zijn, of bijvoorbeeld last hebt van een koorts-lip, meldt je dan af door een mailtje te sturen naar afmelden@rbdestreek.nl. Dan kan er in overleg naar een oplossing worden gezocht.

De mond-op-mond beademing vindt plaats in De Bink.