Menu Sluiten

Nieuws april 2024

EXAMENS 20 APRIL
Graag verzoeken we iedereen om 15.45 aanwezig te zijn. Uiteraard zijn alle ouders, opa’s en oma’s welkom om te kijken!

TRAINEN IN 2 UREN
Vanaf 8 juni zwemmen we in 2 uren. Alle junior redder en zwemmend redder 1 t/m 3 diploma’s zwemmen in het eerste uur. Deze start om 16.00. Het tweede uur start om 16.45 uur en hier zwemmen zwemmend redder 4, lifesaver, lifeguard en recreanten.

UITSCHRIJVEN
Wil je volgend zwemseizoen geen lid meer zijn van de brigade, dan dien je je vóór 1 mei af te melden. Stuur dan een mailtje naar penningmeester@rbdestreek.nl.

De opzegging is slechts geldig als de penningmeester een ontvangstbevestiging gestuurd heeft.

Zij, die ná 1 mei hun lidmaatschap opzeggen, moeten rekening houden met 3 maanden opzegtermijn.

REDDINGSBOTENDAG
25 mei is het weer open dag KNRM. Voor de promotie zijn we dit jaar uitgenodigd door KNRM Medemblik. Zoals andere jaren belooft het altijd een gezellige en actieve dag te worden.

De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur, kun je de hele dag of een dagdeel helpen? Stuur een berichtje naar Meindert Buijsman (0636536801).

Het is ook altijd leuk om te komen kijken!

UNIVÉ ACTIE
Univé heeft een nieuwe actie in het leven geroepen en geeft € 1.000,00 cadeau aan een populaire vereniging / stichting.

Stem op Reddingsbrigade De Streek want wij kunnen dit bedrag goed gebruiken voor de aanschaf van een Reddingsbrigade Voertuig.

Ga via deze link en stem op Reddingsbrigade De Streek
https://www.unive-noordholland.nl/goede-doelen-actie?c=9ec60a76-cc96-42ff-b6ff-4dfa88fcfc16&r=1515604

CHEQUE RABOBANK
Wij hebben van het Rabobank Coöperatief Dividend voor de aanschaf van een reddingsbrigade voertuig een mooi bedrag van 10.000 euro mogen ontvangen.

Wij zijn de Rabobank hier enorm dankbaar voor!

VERTROUWENSPERSONEN
Op de laatste jaarvergadering van onze reddingsbrigade zijn 3 vertrouwenscontactpersonen aangesteld, Chantal Gorter-Haring, Denise Kruijt en Jeroen Molenaar. Zij vormen de Commissie Veilig Sportklimaat binnen onze reddingsbrigade.

Een vertrouwenscontactpersoon zorgt ervoor dat iedereen op de sportclub met vragen, zorgen of mogelijke meldingen weet bij wie je terecht kan en wat de mogelijke vervolgstappen zouden kunnen zijn. Een vertrouwenscontactpersoon kan bijvoorbeeld helpen bij incidenten die gaan over grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, intimidatie, agressie en discriminatie. Uiteraard zijn we er ook voor andere vragen.

Je mag zelf bepalen met wie je contact opneemt, Chantal, Denise of Jeroen. In het eerste gesprek zullen we uitleggen hoe de aanpak is en welke mogelijkheden er zijn.

Binnen de meeste verenigingen zijn vertrouwenscontactpersonen omdat verenigingen het belangrijk vinden om aandacht te hebben voor een plezierige tijd bij de vereniging.

Wil je eens praten met een vertrouwenscontactpersoon?

Chantal Haring – Gorter volgt nog

Denise Kruijt denise.kruijt@outlook.com

Jeroen Molenaar jeroenmolenaar@rbdestreek.nl

CONTINUÏTEITSCOMMISSIE
In de Bijzondere Algemene Vergadering zijn de statuten goedgekeurd. In deze statuten is er ook een nieuwe commissie in het leven geroepen, namelijk de continuïteitscommissie.

De continuïteitscommissie bestaat uit ten minste 3 leden. Deze krijgen de bevoegdheden van het bestuur op het moment dat deze wegvalt, hierdoor kunnen we de lopende zaken van de vereniging toch door laten lopen en heeft de vereniging ten alle tijden een bestuur.

Voor deze commissie zoeken wij nog leden, al voel je je geroepen tot deze functie stuur dan een mail naar secretaris@rbdestreek.nl

GEEN TRAINING
Op de volgende zaterdagen is er geen training wegens feestdagen:
27 april wegens Koningsdag
11 mei wegens Hemelvaart
18 mei wegens Pinksteren

UITJE
Op 7 juli zal het jaarlijkse uitje plaats vinden. Hou deze datum dus vrij, want dit wil je niet missen!

Meer informatie volgt nog.