Menu Sluiten

Nieuws januari 2024

INFORMATIE VAN DE COMMISSIE ZWEMMEND REDDEN
Het nieuwe jaar is alweer begonnen. Hier zie je de belangrijke datums voor de zwemtrainingen:

– 3 en 10 februari: Tussentijdse toets, dus neem je kleding mee!
– Vanaf de tussentijdse toets zwemmen we iedere week gekleed!

Mond op mond beademing:
– 17 februari: Junior redder. In het clubgebouw direct na de training van 17.00 tot 17.30 uur
– 2 maart: Zwemmend redder, tijdens de trainingsuren.

– 9 maart: Onderlinge wedstrijden. Iedereen moet om 16.00 uur aanwezig zijn. Verdere informatie volgt nog. Graag afmelden als je er niet bent via afmelden@rbdestreek.nl

Belangrijke mededeling
We gaan er van uit dat kinderen zichzelf kunnen omkleden voor het zwemmen. Mocht je als ouder willen helpen: let er dan op dat vrouwen niet in de mannenkleedkamer mogen komen en mannen niet in de vrouwenkleedkamer.

LEDEN GEZOCHT VOOR COMMISSIE PROMOTIE EN RECLAME
De Commissie Promotie & Reclame (CPR) zorgt er voor dat de reddingsbrigade bekend wordt en blijft. De CPR promoot de vereniging in brede zin, verzorgt de ledenwerving en publiceert de activiteiten van de reddingsbrigade op Facebook, Instagram, op de website en soms in de krant. De CPR werkt actief samen met het bestuur en de andere commissies.

De commissie is echter heel klein en wij zoeken dringend leden die de commissie willen helpen. Dat kan tijdelijk, voor een bepaald evenement bijvoorbeeld, maar het zou heel fijn zijn om een vaste groep te hebben die de commissie vormt. Het is echt heel leuk om op deze manier bij de reddingsbrigade betrokken te zijn. De CPR komt eens in de 2 maanden bij elkaar, ongeveer 5 keer per jaar. Heb je leuke ideeën om de reddingsbrigade te promoten? Is het iets voor jou om te helpen bij deze actieve, creatieve en organiserende groep?

Kom eens praten met Meindert Buijsman, schuif eens aan bij een CPR-vergadering of stuur een mailtje naar
secretaris@rbdestreek.nl

UPDATEN PERSOONSGEGEVENS
Aan alle leden, die langer dan een jaar lid zijn.

Het komt helaas voor dat er verouderde adres- en telefoongegevens in het ledenbestand staan, doordat een wijziging niet altijd wordt doorgegeven.

Om het ledenbestand weer helemaal up-to-date te kunnen maken, verzoeken wij jullie op onderstaande link te klikken en de gegevens goed in te vullen. Het invullen duurt maar ongeveer een minuutje. Doe dit uiterlijk 31 maart 2024.

Alvast dank voor jullie medewerking.

https://forms.office.com/e/69SYDw3169

PENNINGMEESTER GEZOCHT
Het bestuur is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Lijkt deze functie jou leuk en wil je een keer meekijken in het bestuur? Stuur dan een mailtje naar bestuur@rbdestreek.nl

BURGERPARTY
Voor de leden vanaf Zwemmend Redder 2 tot en met Lifesaver 1 organiseren we op zaterdag 13 april weer de burgerparty. De uitnodiging volgt nog, maar zet het alvast in je agenda!

IETS STUK OF OP?
Ben je in ons clubgebouw De Bink en zie je dat er iets op of stuk is?
Stuur dan een mailtje naar clubgebouw@rbdestreek.nl en het wordt opgelost.
Alvast bedankt!

LID COMMISSIE WATERHULPVERLENING EN RAMPENBESTRIJDING GEZOCHT
Bij de Commissie Waterhulpverlening en Rampenbestrijding zoeken we een nieuw commissielid. Lijkt dit je leuk om te doen en wil je een keertje meekijken? Stuur dan een mailtje naar waterhulpverlening@rbdestreek.nl

ALGEMENE VERGADERING
Op woensdag 28 februari is de jaarlijkse Algemene Vergadering. De uitnodiging volgt nog, maar zet het alvast in je agenda!

BEDRAG ZONNEPANELEN VAN RABOBANK
Omdat de Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat is er eenmalig een bedrag van totaal €125.000 beschikbaar gesteld voor lokale duurzaamheidsprojecten in West-Friesland.

Zoals jullie weten is onze ambitie al een tijdje om ons clubgebouw te verduurzamen, door onder andere zonnepanelen op het dak te leggen. Van de Rabobank krijgen wij nu het bedrag om deze zonnepanelen aan te schaffen! Daar zijn we heel erg blij mee. Rabobank, bedankt!

BIJEENKOMST NETWERK ROZE IN ORANJE
Vanuit Reddingsbrigade Nederland wordt de eerste online meeting voor het landelijk netwerk Roze in Oranje georganiseerd op woensdag 24 januari. Vanaf 20.00 uur kunnen leden van lokale reddingsbrigades, die zich tot de lhbtqia+-gemeenschap rekenen, spreken over behoeften ten aanzien van de brigadewereld.

Brigadeleden uit de lhbtqia+-gemeenschap gaven aan een landelijk netwerk te wensen, zoals andere grote hulpverleningsorganisaties dat al langer hebben. Naast Roze in Blauw, Roze in Rood en Roze in Wit bestaat er daarom nu Roze in Oranje, opgestart door en voor leden. Want ook binnen de Reddingsbrigade moet iedereen zich welkom voelen. Deelnemen aan de bijeenkomst kan (anoniem) via deze link en het wachtwoord d9kmwy.

Lukt het niet om direct in de meeting te komen, dan kan voor hulp een e-mail worden verzonden naar Xyara Martens (xyaramartens@gmail.com) of Caroline Ooms (cooms@reddingsbrigade.nl), beleidsmedewerker Verenigingsondersteuning.